tiistai 31. tammikuuta 2012

Cecilian huone

Viime sunnuntaina tapahtui Cecilian kohalla operaatio sängyn vaihto vol. 2. Edellisen kerran tyttö muutti kehdosta pinnasänkyyn ja nyt pinnasängystä ihan kunnon sänkyyn. Tuosta viime muutosta kerroin Täällä. Viimeksi siis noin viiden kuukauden ikäisenä kehto alkoi käydä pieneksi ja nyt 1v. 9kk alkoi tuntua siltä, että pinnasänky saa jäädä odottelemaan pikkuveljeä.

Uuden sängyn kohdalla inspiroiduin oikeastaan tästä Suomalainen koti- kirjasta...->


Kirja on ostettu muistaakseni joskus joltain rakennusmessuilta. Ja siinä sanottiin " Suureen huoneeseen kannattaa hankkia jo pienokaiselle normaalia leveämpi vuode. Aluksi siihen mahtuu toinen vanhemmista viereen lukemaan iltasatua ja myöhemmin pikkuvieras yökylään." Päätettiin siis jättää kokonaan väliin se -matala, jatkettava lastensänky vaihe. Päädyttiin mustaan Ikean Meldal-rautasänkyyn, joka löytyy kategoriasta vieras- ja sohvasängyt.

Cecilian uusi sänky <3 Sydämillä varustettuna!Maanantai-aamuna oli ihana herätä, kun kuului vaan pieni jalkojen tepsutus ja pian meidän sängyn vierestä joku sanoi "Äiti, ma helänny!!" Siinäpä melkein se syy, miksi sängyn vaihto tuntuu näin vanhemmistakin kivalta =)

Lakanat on Finlaysonin, joista oon vähän itsekin kade. Ne käy päiväpeitosta päivisin ja yöllä peiton saa rullattua vähän esteeksi toiseen laitaan, ettei tyttö kääntyessään putoa. Sen alla on vielä pienemmät peitto ja tyyny. Ollaan pidetty myös lattialla isoa lattiatyynyä kaiken varalta. Että tällaista meillä taas!


Arvatkaapa muuten mikä tämä on->

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi että, tosi kaunis! Saako tuon siis jotenkin levitettyä leveämmäksi vai mikä siinä on logiikka? Tuota laidattomuutta vähän pohdin, että miten ihmeessä se oikein toimii? Eikö todella kieri siitä yöllä alas? =)
Kerrotko vielä tuon seinän maalin värikoodin, todella kaunis, jos vaikka laittaisi itse saman lapsenhuoneeseen?

Lystimäki kirjoitti...

Sängyn leveys on 95cm ja ei saa muunneltua siitä miksikään. Tyttö nukkuu siis leveästi jo nyt =) Yhden kerran se tipahti lattialla olevalle patjalle istuvilleen, kun mies oli laittanut nukkumaan ilman mitään tyynyä tai peittoa toiseen reunaan ;) Eli ei ole kierinyt yölläkään pois, jos ulkoreunassa on ollut tavallinen peitto rullalla vähän esteenä. Mutta nukkujathan on niin erilaisia! Ikealla on myös lasten versio samasta sängystä, jossa pystyy kans vaan pituutta säätämään.

Maali on Tikkurilan X425, Mustikkamaito ja itse tykkään siitä kovasti. Välillä on kuitenkin sellainen olo, että olisiko pelkkä tehosteseinä tuota maalia riittänyt, meillä kun on koko huone samalla sävyllä maalattu..?

Anonyymi kirjoitti...

Huomenna pitäisi maalata tytön huone, joten tulinpa katsomaan olitko vastannut maalisävystä ja olit, joten iso kiitos. Ja siis tosiaan, ai tämä on todella väri mustikkamaito! Jännä juttu, meillä nimittäin on purkki sitä jo ostettuna valmiiksi, mutta olin alkanut epäröidä sitä, koska se näyttää sittenkin siinä mallipalassa aika tummalle. Mutta jos totta tosiaan tuo onkin se väri, niin sehän on oikein kaunis ja tosi vaalea violetti!

Taisin säästyä siis huomiselta maalikauppareissulta, kiitos! ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ja niin piti vielä sanoa, että minusta ei haittaa yhtään että on kokohuone tuolla maalattu, on se vaan niin kaunis. Jos haluat jotain seinää sitten hieman piristää niin voihan sitä aina ostaa seinätarroja, niillä saa helposti vähän eloa =)

Lystimäki kirjoitti...

Totta, että huonetta saa piristettyä vaikka tarroilla. Ja valo vaikuttaa tosi paljon siihen, minkä sävyiseltä maali näyttää. Mutta sehän on vaan maalia! JOs kyllästyy, niin voi kokeilla jotain muuta.

Tsempppiä maalauspuuhiin!!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Ihana huone! Oon itse ostamassa samaista sänkyä itselleni, niin onko toi ollu hyvä nukkuessa yms, tai ootko ite kokeillu sitä?

Lystimäki kirjoitti...

Moi, sänkyyn ostetaan erikseen aina patja ja petari. Ne vaikuttavat eniten nukkumismukavuuteen. Meillä tuli valittua molemmat pehmeimmästä päästä myyjän suosituksesta. 2v. tytöllä varmasti hyvät, mutta itselleni valitsisin kovemman patjan!

Anonyymi kirjoitti...

Okei! Kiitos avusta! Nyt sitten vaan myyjän apua pyytämään vielä jos ei osaa päättää :)