keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Suuri Tuplarattaat pohdinta/-keskustelu?!?

Vai onko se oikeammin sisarusrattaat? Asia, jota olen tässä nyt kovasti viime päivät pähkäillyt...Hankkiako? Vaiko eikö? Ja jos, niin millaiset?? Lähinnä nyt koontina itselleni näitä vaihtoehtoja, joita oon löytänyt. Ja myös perusteluja suuntaan tai toiseen.

Meillä lasten ikäeroksi tulee aika tarkalleen 2v. Vanhempi lapsista ei ole ollenkaan vieressä kiltisti kävelevää tyyppiä, jos ollaan vaikka kaupassa. Meno on siis kova ja suunta aivan mitä sattuu ja mihin itsellä nenä näyttää. Aktiivisena pakkauksena hän on kuitenkin aloittamassa päivähoidon kesäkuussa, kun pikkuveljen on tarkoitus syntyä paria kuukautta aiemmin. Periaatteessa voisin siis lenkkeillä vauvan kanssa päivisin normirattailla, kuten isosiskonkin kanssa aikoinaan. Vanhemman päivähoitopaikkakin on talomme alakerrassa, joten riittää kun huristaa hissillä muutaman kerroksen alaspäin. Aluksi ajattelin ettemme hankkisi tuplarattaita myöskään siitä syystä, että vanhempi lapsista ei viihdy niissä hirveän hyvin. Lisäksi vauvan ollessa pieni käytin todella paljon kantoliinaa ja kantoreppua, varsinkin kesällä vaunut jäivät usein kotiin kokonaan.

Mutta sitten toisaalta..Onhan sitä elämää päivähoitoajan ulkopuolellakin, kaikki illat, viikonloput ja lomat. Ja onhan se totta, että mihinkään ei voi oikein kahden kassa lähteä yksin, jos ei saa tarvittaessa molempia pysymään paikoillaan. Pidemmillä matkoilla ei tiedä, jaksaako vanhempi kävellä minkä verran. Ja epäilen vahvasti, etten pärjäisi liikenteessä isomman ollessa vaikka pelkästään jalkalaudan varassa.

Sitten niihin vaihtoehtoihin..

Teutonia, Team Cosmo

Mielestäni järeän oloiset kaksostenrattaat. Ja varmasti vaunut, joissa on paljon mahdollisuuksia. Jos mulla oikeasti olisi kaksosvauvat saattaisin harkita näitä, mutta muuten tuntuu, että samalla kuomulla varustettu vaunu, jossa olis lapset kahden vuoden ikäerolla ei ehkä toimi. Autolla liikuttaessa eivät myöskään ole ehkä ne kätevimmät vaihtoehdot. Kaupassa kokeiltuani voin sanoa melkein suoraan, että ei tässä tapauksessa näitä.

Carena, Double Swing
Oon kuullut jotain hyvää näistä rattaista ja itse pidin ajatuksesta, että näissä saa aluksi vauvankopan laitettua kasvot työntäjään päin. Oon kuitenkin myös kuullut, että laatu ei välttämättä olisi kovin kestävä? Selän pituus istuimissa vaikuttaisi riittävän pitkään, mikä olisi hyvä vaunujen käyttöiän kannalta. Tämän tyyppiset vierekkäin istuttavat rattaat vaativat kuitenkin luopumisen ajatuksesta, että mahtuisivat meidän hissiin. Siitä ei kyllä ole mitään takuita muutenkaan..

Phil & Teds Verve (-Vibe tai -Explorer?)


Vaikuttaisivat olevan markkinoiden simppeleimmät eli pienikokoisimmat tuplarattaat? Nämä jos jotkut saattaisivat mahtua meidän hissiin? En pidä kuitenkaan siitä, että sisaristuinta ei saa kallistettua, eli jos vanhempi lapsi haluaisi vielä nukkua päiväunet se ei näissä rattaissa oikein onnistu. (Vai onko uusimmassa mallissa tämäkin mahdollista??)Lisäksi mua arveluttaa takana istuvan lapsen viihtyminen koppa vaiheen jälkeen, kun näkyvyys on melko lailla nolla..Meillä tuo vanhempi lapsi halusi melko nopeasti ylös kopasta istuma-asentoon, noin puolen vuoden ikäisenä muistaakseni. Joten ketterinä rattaina nämä saattaisivat jäädä kuitenkin melko nopeasti käyttämättömiksi? Painon mukaan kuitenkin kävisi jopa 6-vuotiaalle lapselle. Plussaa, että näihin saa kiinni Maxi Cosin turvakaukalon. Myyjän mukaan meillä jo oleva kantokassi ei kuulemma mahdu, vaan pitäisi ostaa vaunuihin kuuluva kassi. Tuntuivat kaupassa työnneltäessä melkein kuin yksikkörattailta.

Britax, B-DualNäissä rattaissa saisi laitettua sisaristuimeen pehmeän kantokopan, jollainen meillä jo on, ja sen voisi helposti napa mukaan yläkertaan rattaiden jäädessä alas varastoon. Muunneltavuuutta myös löytyy, sisaristuimen ja turvakaukalon käyttö on mahdollista samaan aikaan. Mutta istuimen koko tuntuisi jäävän nopeasti pieneksi, 15kg/istuin. En pidä myöskään siitä, että taaperoikäiset ovat taas siten, ettei taaimmainen juuri mitään näe. Pitäisi myös ostaa uusi turvakaukalo, kun meillä oleva Maxi Cosi ei näihin rattaisiin käy. Kaupassa tuntuivat kyllä kevyiltä työntää, mutta mitenköhän vanhemman istuessa edessä sisaristuimessa painopiste menee?

Baby Jogger, City SelectEhdottomasti eniten mahdollisuuksia yhdistellä, muutuvat 16:sta eri ratkaisuun. Näissä rattaissa pidän eniten siitä, että molempien lasten ollessa taaperoikäisiä he istuvat peräkkäin tavalla, jossa molemmat näkevät eteenpäin. Jos joku näissä rattaissa mietityttää, niin se minkä ikäinen lapsi sisaristuimessa vielä menee? Painokilojen mukaan kuitenkin 20kg/istuin. Jos nämä eivät mahdu meidän hissiin, pitäisi vauvankoppa irrottaa ja kantaa sisälle vauvan nukkuessa. Koppa ei kuitenkaan ollut sieltä kevyimmästä päästä. Sisarstuimessa taas on sellaiset kulmat, että pehmeää kantokassia tuskin pystyy näihin yhdistämään.Olen myös lukenut, että koppa jäisi nopeasti vauvalle pieneksi..Jos sen käyttöikä on jotain 3kk, niin onko sen väärti? Autosta sisälle pääsisi kuitenkin kätevästi sisaristuin-turvakaukalo yhdistelmällä. Tätä vaihtoehtoa puoltaa myös se, että meillä on jo olemassa MaxiCosin turvakaukalo, joka sopii näihin rattaisiin. Tuntuivat kaupassa aluksi vähän pitkiltä vauvankopan ollessa alhaalla kiinni, jos vertasi Phil & Teds:n, mutta näppäriltä kuitenkin verrattuna esim. Teutonian tupliin.

Baby Jogger, City Mini DoupleMeillä on olleet kohta vuoden verran käytössä nämä yksikkörattaina. Ovat olleet oikein loistavat ja helppokäyttöiset hissi/auto/lenkkeily ja myös nukkumisen suhteen. Tuplat menee samalla tavoin helposti kasaan, jos lähtee autolla liikkeelle. Näihin saisi erikseen vauvankopan kasvot työntäjään päin, mutta voisi hyödyntää myös meillä jo olemassa olevaa puolipehmeää kantokoppaa, jonka saisi helposti napattua sisälle mukaan, kun vaunut jäisivät alakerran varastoon. Mutta saako näihin kiinni turvakaukaloa isomman lapsen istuessa vieressä? Tuntuivat kaupassa näppärän oloisilta, ainakin verrattuna Teutonian tuplarattaisiin.

Kaikki kuvat on lainattu.

Että onhan siinä niitä vaihtoehtoja. Ja vain pieni osa! Joten kertokaa, jos teillä on kokemuksia näistä tai muista! Mielipiteitä asiaan liittyen? Tiedän, että monet pohtivat samoja juttuja, kertokaa miksi olette päätyneet mihinkin vaihtoehtoon! Tiedoissani saattaa olla myös virheitä..tässä menee itsellänikin pää aivan sekaisin eri vaihtoehtojen kanssa. Kommenttiboxiin voi jättää helposti viestin valitsemalla kohdan-anonyymi.

Terhi, joka kaipailee neuvoja....!!

14 kommenttia:

Lystimäki kirjoitti...

Nyt on testattu, että ainakin Phil&Tedsit menivät meidän hissiin helposti! Ja itsekin mahduin vielä mukaan =) Niiden pinnat nousivat siis huimasti.

Anonyymi kirjoitti...

Voi olipa kiva kun olet pohtinut näitä! Samaa itsellä mielessä, meillä ikäeroksi tulossa 2v3kk. Itse en usko päätyväni malliin jossa taaperoikäinen ei näe vauvan istuimen takaa mitään... Meidän taapero tuskin viihtyy niin. Toisinpäin tietysti voisi olla ihan hyvä, meillä vaunut tulisivat käyttöön lähinnä ajalle kun vauva on vauva - sitten kun vauvakin on taapero niin tämä vanhempi taapero tuskin rattaissa enää istuu lainkaan.
Tosi vaikea kuitenkaan sanoa nyt noista malleista mitään kun en ole vielä itse käynyt kokeilemassa. Oletko huomannut sen Babyweltin mallin joka on tällä hetkellä lastenturvan tarjouksessa?

Lystimäki kirjoitti...

Juu, testailin Babyweltejä myös liikkeessä. Ne ovat vähän samantyyliset kuin nuo Carenan Double Swingit, mutta yhtenäisellä kuomulla. Nyt on kyllä hyvää aikaa tarjousten suhteen, joten olisi hyvä tehdä päätöksiä.

Vierekkäin istuttavissa olisi luovuttava siitä, että mahtuisivat meillä hissiin. Silloin ratkaisee aika paljon saako kärryihin Maxi Cosin turvakaukalon.

Tsemppiä etsintään!

MMMMMM kirjoitti...

Meillä ollut käytössä vuosia Brion DoubleSwingit, ja niistä tykännyt lenkkeilyvaunuina hirmuisesti. Ihan ykkösjuttu vaunuissa on ainakin heittoaisa - ei haittaa tuuli/sade, aina voi lenkkeillä! :)
Ja toinen, mitä en itse enää ostais, on ilmakumirenkaat. Vuoden verran oli vaunuissa ilmakumirenkaat - oli kivan pehmeät, mutta kuluivat lekkeilyssä puhki alta aikayksikön. Täyskumirenkaat hankittuani, ei enää ollut "rengasvaivoja". Ja itseasiassa ihan yhtä kevyesti kulkevat täyskumiset lumessa ja sorassa, kuin ilmakumirenkaatkin.
Mutta vaunuja on yhtä monenlaisia kuin on vaunuttelijoitakin - ja käyttötarkoituksia myös. Ihan hyvä siis, että on valinnanvaraa! :)

Mirva

MMMMMM kirjoitti...

Höh...siis tarkoitin BRIO DOUBLE WAVEJA... :)

Anonyymi kirjoitti...

Kärrykeskustelut on ihan lemppari aihe. Olen ihan varma, että on valmistajien tietoinen valinta ettei niitä "täydellisiä jokapaikan rattaita" ole olemassakaan. Vaikka olisi valmis maksamaan vähän enemmänkin. Aina pitää ostaa jotain lisää tms. Meillä ei ole vielä ajankohtaista, mutta sillä silmällä olen jo alustavasti katsellut. Phil&Tedsit on ehdoton suosikki, vaikka hinta onkin kova. Serkulla on ollut piiiiitkään käytössä 2 vuoden ikäerolla olevilla sisaruksilla ja on kehunut tosi paljon, itsekin kokeilin työnnellä (isot lapset kyydissä) ja silti oli kevyet ja hyvä liikkuvuus. Tuohon huomauttaisin, että vaikka takana istuvan lapsen näkökenttä en eteenpäin heikko, hän näkee kuitenkin sivuille hienosti. Ei ihan sokkona kuitenkaan tarvitse olla. Kerrothan sitten mihin päädyit ja eritoten että oliko hyvä valinta! :) -maija s.

Lystimäki kirjoitti...

Renkaissa on varmasti suurta plussaa, jos ei tarvitse miettiä puhkeamisia yms. Ilmakumirenkaita taitaa nykyään vähemmän enää ollakkaan.

Juu, kova on pohdinta meneillään. Ja vaikka laskettuun aikaan onkin vielä matkaa, niin tuntuu että päätöksen tehtyään olisi kiva hetken aikaa vertailla myös nettikauppojen hintoja ja tarjouksia. Aikoinaan tilattiin ekat vaunut Saksasta, babyonlishop.de. Saatiin kaukalo ja kärryt yhteensä useamman satasen edullisemmin kuin suomesta, mutta muistan kaukalon kanssa tulleen kiire, että ehti mukaan synnärille.

Samaa mieltä Maijan kanssa siitä, ettei niitä yksiä oikeita ole olemassakaan. Phil&Tedseistä olen kuullut nyt samaan aikaan, että jollain lapset viihtyvät tosi hyvin ja ihan kilpaa kiipeävät kärryihin ja toisilla sisaristuin alkaa kuulemma käymään jo 5kk ikäiselle vähän ahtaaksi..

Kerron varmasti mihin oon päätynyt =)

Kippuralla kirjoitti...

meillä on britaxit 4vllä ja 9kk. ja oon tykännyt; molemmat saa makuuasentoon, ja isompi mahtuu sisaristuimeen ja vetääpä itse kuomunkin päälle :D 4v ja 5v taistelee siitä kumpi saa istua alapenkillä; joten usekon sen olevan tottumiskysymys. ihan niinkun se että osa lapsista ei viihdy autossa selkä menosuuntaan.. me siis käytetään näitä välillä "väärin" ja se painavempi (17kg ja 4v, 18kg ja 5v) alhaalla ja vauva kaukalossa ylhäällä. ainakin nyt lumipäivinä kulkenut hyvin tiellä. itse kyllä ihastuin verveen, jos meille tulisi nyt neljäs vielä niin olisi pakko testata ne ;D

Kippuralla kirjoitti...

ja siis jos 5v ja 114cm laittaa britaxin pääistuimeen, jää kuomun ja pään väliin 10cm tyhjää. joten nää on musta parhaat kolmella ominaisuudella 1) molemmat saa makuuasentoon 2) vauvan saa työntäjään päin 3) ehdottomasti isoimmat lapset mahtuu näihin

ja joo, meillä on ollut nuo double swingitkin ekalla ja tokalla :)

Lystimäki kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Sulla Zallaah tuntuisi olevan hyvin kokemusta. Löysin myös AT-Lastenturvan nettisivujen kautta jonkun blogin, jossa lastentarvikemyyjä suositteli kovasti Britaxeja. Myös näihin suomen talvikeleihin.

Kippuralla kirjoitti...

niin ja double wavetkin. meillä on siis keskimääräistä pidempiä kaikki lapset, ja on tarvittu sellaiset menopelit että sinne mahtuu. plus että 4v saakka on molemmat isot sammuneet rattaisiin välillä aina :) city selectit olisi varmaan näppärät myös, mutta niiden istuimet näyttää tosi pieniltä.

Anonyymi kirjoitti...

Nyt kävin minäkin testaamassa kaksosten rattaat =) Selkeä voittaja oli meille kyllä tuo Britaxin B-dual. Vaikutti kaikkein monikäyttöisimmälle ja mikä parasta niin testasimme sen myös niin, että esikoinen istui istuinosassa ja häntä ei meinannut saada lähtemään siitä pois! "äiti työntää lisää" hoettiin =) Tykkäsi siis kovasti ja istuin kyllä näyttikin tosi mukavalle.

Meillä on lisäksi esikoinen aika pitkä ja nämä näyttivät siltä, että toimivat vähän pidemmillekin lapsille. Tuntuivat myös tukevilta ja menivät kasaanlaitettaessa tosi pieneen tilaan. Lisäksi kaukalon saa kivasti sinne alaosaan, eli esikoinen saa istua paraatipaikalla kun kaukalossa nukkuva vauva taas varmasti viihtyy siellä alempanakin.

Alunperin olin ajatellut vierekkäin istuttavia, mutta nepä olivatkin kaikki kyllä niin jykeviä ja leveitä, että rajasin moiset kokonaan pois. Phil&Teds vaunut taas olivat ihan törkyhintaiset, eivätkä mielestäni ollenkaan niin tukevat kuin Britaxit ja jotenkin nuo P&T:t olivat kovin pitkulaiset minun makuun.

Ainoa noissa Britaxeissa on, että kovin lyhyelle työntäjälle eivät taida sopia, olivat siis aika korkeat. Meidän perheeseen oikein hyvät, mutta lyhyemmille työntäjille voivat olla hankalat koska ylempi sisaristuin oli tosi korkealla samoin kuin työntöaisa.

Alustavan nettitutkistelun jälkeen näytti myössille, että Britaxit on saaneet kovasti kehuja joten ne melko varmasti tulevat meille!

Lystimäki kirjoitti...

Hyvä, että löytyy niitä mieleisiä vaihtoehtoja. Kaupassa on aina niin hankala saada esille kaikki ominaisuudet. Kotona vasta alkaa miettimään niitä ja näitä juttuja.

Me päädyttiin Baby Joggerin City Selecteihin ja nyt kun niitä on tuossa olkkarissa pyöritellyt, niin oon tosi tyytyväinen. Istuinten koko mietitytti, mutta painorajat oli kuitenkin 20g/istuin ja esikoinen viihtyi testaillessa hyvin. Hintahan oli törkeä, mutta saatiin hyvä alennus niistä. Britaxit olis ollut se toinen vaihtoehto ja niihin oltaisiin jouduttu hankkimaan uusi turvakaukalo, joten hinnaksi tuli miltei sama.

Kertoilen asiasta lisää, kun ehdin.

Lystimäki kirjoitti...

Lisäyksenä vielä linkki blogitekstiin, jossa vähän infoa meidän hankkimista City Selecteistä: http://lystimaki.blogspot.com/2012/02/baby-jogger-city-select-tuplarattaat.html