lauantai 23. huhtikuuta 2011

Aasian loma helmikuussa 2011

Vihdoin ja viimein! Tässä kuvia ja vähän koontia meidän helmikuisesta Thaimaan lomasta. Ensimmäisestä lomasta lapsen kanssa. Samalla ensimmäisestä 11 tuntia kestäneestä lomalennosta 9kk ikäisen kanssa =) Tiedossa paaaaljon kuvia, olkaat hyvät->


Cecilia toivottaa teidät tervetulleeksi loma fiilistelyihin =)

Lennot oli meillä molempiin suuntiin päivälentoja ja kesto siis noin 11h. Lomalennolla oli tietysti paljon muitakin lapsiperheitä, joka jonkin verran helpotti ajatusta Cecilian kanssa pärjäämisestä etukäteen. Tyttö nukkui kahdet päikkärit molemmilla lennoilla ja kaikki meni tosi hyvin! Pientä itkua oli ainoastaan vähän ennen nukahtamista, mutta ei olleskaan nousuissa tai laskuissa. Korvia tyttö ei siis itkenyt yhtään.

Meitä oli reissussa kuusi aikuista ja Cecilia, joten hoitajia riitti :) Lensimme suoralla lennolla Phuketiin, josta taksilla satamaan. Sieltä jatkettiin lautalla Phi Phi saarten kautta Koh Lantalle->


Olimme siis Phuketissa aamulla ja lauttamatka oli vähän raskas, koska jouduimme vaihtamaan lauttaa yhden kerran matkatavaroiden kanssa. Mutta lopussa kiitos seisoi! Suosittelen siis silti!!

Koh Lanta oli täydellinen lapsiperheen lomapaikka. Pitkällä hiekkarannalla pystyi työntämään rattaita koko matkalta. Ranta oli niin matala, että kun vesi laski päivisin vähänkin, niin veden alta paljastui kymmeniä metrejä kovaa hiekkaa. Ainoastaan ihan rannan alkuosassa täytyi vetää rattaita takaperin jotta pääsi veden ääreen.


Cecilia ui meressä lähes joka päivä!


Rannalla oli aina ihanan vähän porukkaa. 


Rannalla Cecillä oli aina UV-suoja puku, jossa kerroin oli 50-80 ja kaikkialla muualla 50 suojakertoimista aurinkorasvaa.Ennen reissuun lähtöä tilasin netistä Matkasyöttötuoliksi tarkoitetut valjaat. Koh Lantalla niille ei juuri käyttöä ollut muualla kuin hotellihuoneessa. Melkein joka ravintolassa oli nimittäin jonkin näköinen syöttötuoli. Kaikissa ei tosin etukaidetta, mutta tuolit sai silti aika hyvin työnnettyä pöytään kiinni.Välillä vaihdettiin toiselle rannalle joko kävellen tai Tuktukilla.
Lantalta löytyi myynnistä samoja vauvojen uimarenkaita kuin vauvauinnissa oltiinkin jo totuttu käyttämään. Siinä saa jalat ristikon sisään eikä pienelläkään vauvalla ole mahdollisuutta luiskahtaa renkaan läpi veden varaan.


Ainakin yhdet päikkärit päivässä Ceci nukkui matkarattaissa.Quinny Zapp- matkarattaiden ainut ja aikas suuri miinuspuoli, (jonka hoksasin vasta muutaman kerran käytön jälkeen) onkin että niitä ei saa laskettua makuuasentoon :( Mutta näytti se uni maistuvan näinkin. Ja erittäinkin hyvin uni maistui Mandukan kantorepussa! Käytiin vähän extreme viidakkokävelyllä...


Ja MUN OMA matkan kohokohtani! Tätä oon odottanut niin pitkään! Ja nyt kohtasin ronsun. Käytiin elefanttien kanssa uimassa auringon laskiessa.

Kun se nousi vedestä ja istuttiin sen selässä..Vitsi se oli mahtavan kokoinen!


Käytiin myös tauluostoksilla, hankintoja  esittelyssä heti kun saadaan seinälle!


Ja ihmettelemässä apinan poikasia..Cecilia pärjäsi reissussa tosi hyvin kertakäyttötuttipulloilla ja NAN-maitojauheella. Jauhetta myytiin myös sataman marketissa. Niitä oli helppo kuljettaa hiekkaisella rannallakin mukana. Söi se tietenkin muutakin =) Aikas paljon kannettiin ihan purkkiruokia mukaan. Mutta mahtuipahan tuliaisia takaisin päin.

 Aamupalalla.


Sit suunnattiinkin jo Phukettiin loman viimeisiksi kolmeksi päiväksi. Mentiin moikkaamaan miehen bestmania, joka jo jonkin aikaa on viihtynyt lämpimässä. Tällä kertaa matkustettiin speedboatilla, joka oli huomattavasti lauttaa nopeampi, mutta hieman ehkä ylibuukattu.
Ja Phuketissa TIETENKIN  kiintiö mäkkäri käynti!!Yhtä perhekuvaakin yritettiin vikana päivänä saada aikaiseksi.... Mutta tässä tulos-> 
Ceci oli ääntäkin nopeampi.


Tässä siis kaaaauan odotetut lomakuvat. Kiva, jos jaksoitte koko kuvakollaasin. Lähtisin milloin vain uudelleen. Kohde siis Aasia->Thaimaa->Krabi->Koh Lanta, 9 päivää->Phuket->Kamala bech, 3 päivää. 
Lennot Finnmatkoilta edullisesti (jotain lomalentojen jämäpaikkoja) ja hotellit ite varattu netistä acodan kautta. Nyt en osaa enää kertoilla muuta, kyselkää!
Kuunnelkaa vielä loppubiisi, tykkään!

Päivän biisi:  Haloo Helsinki! - Maailman toisella puolen

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kuvia, kiva että saadaan vihdoin ihastella!! Sinä ja miehesi näytätte yhtä kauniilta ja komealta, kun ennenkin, Ceci tuntuu kaunistuneen entisestään... Pikkusöpöliini!
Kunpa joskus itsekin pääsis lämpöön (ei kuumuuteen kuitenkaan) ja ennenkaikkea tapaamaan jänniä eläimiä!
Voimia remppailuun ja muutteluun, onnea uuteen kotiin himuisesti ja kaikkea ihanaa elämäänne <3
T:Riikkis

Hanna-Maarit kirjoitti...

Ihania kuvia ja kivaa tietoa lapsen kanssa matkustuksesta, kiitos!

Lystimäki kirjoitti...

Ihana Riikkis, kiitos! Meille ei missään taida olla liian kuuma =)

Hanna-Maarit, itsekin vähän mietityttää kuinka eri kohteet muuttaa lapsen kanssa matkustelua..? Mutta tätä kohdetta voin ainakin lämpimästi suositella!