torstai 7. lokakuuta 2010

Kerro se sanoin ja talleta kansiin

Oltiin eilen neuvolassa. Painoa ja pituutta oli tullut vaihteeksi vähän laihanlaisesti :( Pituutta vajaa sentti kuukaudessa ja painoa 270g. Ruoka asioista jutellessa kolahti. Neuvolan immeinen totesi, että puolen vuoden päästä olisi tarkoitus tytön syödä teidän kanssa samaa ruokaa ja samaan aikaan. Siis MITÄ? Niin pian. Cecilia on kohta puoli vuotias??!

BÖYYY.. =)


Kaikki sanovat aina, että aika menee niin nopeesti lapsen ensimmäisen vuoden aikana, mutta se kyllä Oikeesti menee! Jo raskausaikana tiesin, että haluan tallettaa tämän vuoden kirjoihin ja kansiin.

Cecilian enolta saatiin Mauri Kunnaksen Vauvakirja, joka on ihan huippu! Se sopii tytölle tai pojalle yhtä hyvin. Siinä on mun mielestä tosi hyviä kohtia, joihin täytellä menneitä tapahtumia. Ja kaikista tärkein, paljon tilaa kuville =) Kannattaa katsastaa, jos ajattelee esim. lahjaksi hankkia.

Toinen, enemmän päiväkirja tyyppinen, kirja on Paulo Coelhon Rohkeus kalenteri vuodelle 2010. Siinä on Päivämäärien ja viikonpäivien lisäksi hyvin tilaa kirjoittaa päivän tapahtumista ja aina silloin tällöin kohtia, joihin mahtuu enemmänkin tekstiä. Yhtä hyviä kalentereita tähän tarkoitukseen oli vaikea löytää muita. Pitkin kirjaa on myös Paulon mietelauseita ja kiva kuvitus. Huono puoli siinä oli, että kirja ajoittuu tammikuusta joulukuuhun. Meidän tyttö kun syntyi toukokuussa, niin tyhjää tilaa jäi alkuun paljon ja kohta kirja loppuukin. Itse kirjoittelin kirjan alkuun mm. oman version synnytyksen kulusta. Se unohtuu niin nopeasti! Ja voihan sitä käyttää raskausajan tapahtumienkin muistiinpanoihin. Tarkoitus on antaa kirja Cecilialle sitten joskus..Jos siitä vaikka olisi jotain iloa tytölle. Kirjassa siis mitä ollaan tehty, miten syöty, nukuttu, kehitytty, kasvettu..


Kolmas kirja kuvassa on ihan vaan oma scrapbook tulevaa ja nykyistä kotia varten =)

Ensimmäisen kanssa tämä kaikki kirjoittelu on mitä luultavammin vielä suhteellisen helppoa. Nähtäväksi jää ehtiikö sitä tulevaisuudessa samaan..? Nyt on kuitenkin Laajalahti päivä eli hoitopäivä. Aikaa siis kirjoittaa, vuokrata leffa ja ostaa irtokarkkeja..Nam!

Ulkoilua. Ihan muutama kerros vaatetta, eikä vielä oo edes pakkasta!
Kaverin mukaan ison tytön merkki jo, kun tyttö puetaan sylissä istuen eikä lattialla makoillen.

Ei kommentteja: