tiistai 21. toukokuuta 2013

Just Do it

Kuten sanottua olen palaamassa elokuussa virallisesta takaisin töihin. Ihankuin tässä nyt olisi tullut oltua sieltä varsinaisesti edes poissa :/ Silti enemmän tai vähemmän viimeiset kolme ja puoli vuotta kotiäitinä. Käyn nyt kurssittamassa itseäni hieman lisää ennen paluuta, jos samalla palautuisi akuuteimmat asiat mieleen.

Opiskelun  varjolla olen lueskellut netistä paljon aiheeseen liittyviä juttuja. Enkä tarkoita nyt mitään suomi24-keskustelupalstoja, vaan ihan terveyteen ja ravintoon liittyviä asioita alalla työskenteleviltä. Täytyy sanoa, että olen erittäin hämästynyt. Monestakin asiasta. Terveyden- ja hyvinvoinnin parissa tuntuu olevan menossa melkoinen hulabaloo. Ymmärrän, että ala on kovassa nosteessa, jolloin kysynnän kasvaessa tarjontakin kasvaa. Näyttäisi kuitenkin siltä, että monilla on tavoitteena nostaa itsensä tai ajattelunsa lähes jumalalliseen asemaan. Ravintopuolesta nyt puhumattakaan! Nämä asiat näyttävät olevan osalle jo kuin uskontoja.

Mitä paremmin haukut kollegat, sitä parempi olet itse. Tällaista ajattelutapaa on vaikea ymmärtää, eikä se mielestäni kehitä ketään eteenpäin. Tästä aiheesta voisi jatkaa vaikka kuinka...Ja jatkankin vielä.

Nyt en enää malta olla laittamatta....Herkimmät voivat siirtyä pois tältä selaimelta, tiedossa vähävaatteisia fotoja ;) Tulokset puhuvat puolestaan.


Tunnen, että tämä kaipaa myös hieman perusteluja. En aloittanut treenausta joulukuussa 2012, vaan Helmikuun 2013 lopussa. (Tai oikeastaan jo kymmenen vuotta sitten, mutta nyt tajusin muuttaa myös ruokavaliota.) Lähtötilanne oli kuitenkin vastaava kuin tuossa ensimmäisessä lomakuvassa. Ei varsinaisesti pudotettavaa, itse kuvailisin lähinnä sanalla -löllö.

Varsinkin sukulaisten keskuudessa olen kuullut kovasti taivasteluja hoikkuudestani nykyään. Totuushan on, että lähtöpaino on lähes sama. No jos nyt vaakaa tuijotettaisiin, niin tällä hetkellä -2kg. Omassa olossa on silti aivan valtava ero. Löllö on muutettu lihakseksi. Välillä paino kävi -5kg:ssa lähtötilanteeseen verrattuna. Se oli itselleni liikaa ja nyt on löytynyt suurin piirtein hyvä tasapaino treenin ja ruuan suhteen.


Edelleen maratonharjoittelu häiritsee salitreenejäni, joissa on pakko keskittyä lähinnä coreen ja käsiin. Odotan innolla pääseväni parin viikon päästä testaamaan miltä tuntuu ja näyttää, sitten kun saa ladata painot tappiin myös jaloille. Luultavasti tältä...


Mutta alustuksesta kukkaruukkuun. Metodista/ Personal Traineristä/ toteutus tavasta riippumatta, eikö tulos ole onnistunut silloin kun tavoitteisiin on päästy? Valitusta "uskontokunnasta" riippumatta. Toinen kysymys kuuluukin, miksi joku onnistuu, joku ei? Pohdintoja aiheesta on tulossa varmasti lisää. Uskoisin, että seuraavaksi suureksi kysymykseksi nousee ainakin, millä tulokset pidetään??

6 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Vähän mä olen kateellinen sun vatsasta. Mä en vain pääse irti mun vatsa pömpöstä.
Tosin meillä on kyllä niin erilainen kehonkoostumuskin..ja varmasti metabolismikin.
Miten sä olet päässyt rasvakerroksista?? Ruokavalio ja liikunta?

Lystimäki kirjoitti...

Ruokavalio ja treeni yhdessä juu. Aiheesta tulee varmasti vielä lisää kerrottua.. Rasvaprosentti oli viime viikolla yhdellä mittarilla 18,6.

Sara kirjoitti...

Wow..se ei ole mitään. Mulla OLI parhainmillaan 19.6%. Huomenna menossa InBodyyn saamaan vähän alkukartoitusta..pelkään yli 27% rasvaa. :(

Karo-Liina kirjoitti...

Täällä ihan vaan tuolta blogimailmasta eksynyt sohvaperuna, jolla ei kans ole ylipainoa mutta tässä lastenteossa on viime vuosina löystynyt. Lihaksia on myös jotenkin mutta tuolla löllön alla ja varsinkin maha on menny ihan pilalle. Eli kiinnostais todella paljon mikä on se ruokavalio, mikä on noin ison eron tehny ammattilaisenkin ulkomuotoon?

Lystimäki kirjoitti...

Kyllä tuo hoitui Fitfarmin kuuluisalla kuuden viikon superdieetillä. 49€ kuuden viikon treenit ja ruokavaliot netissä, eikä vaadi edes kuntosalia välttämättä. Mutta dieetti on aina dieetti ja elämäntapamuutos vaatiikin jo paaaaljon enemmän..Siinä haastetta itsellenikin kerrakseen!

Lystimäki kirjoitti...

Jos eksyit lukemaan tätä tekstiä, niin siirryppä etiäpäin =)

http://lystimaki.blogspot.fi/2014/01/kaytin-tanaan-puoli-paivaa-ruokaan.html

Lisää pohdintoja aiheesta. Ja vähän fiksumpia sellaisia ;)