tiistai 7. toukokuuta 2013

Vihreätä parvekkeelle


Istuteltiin Cecilian kanssa tuossa ennen synttäreitä vähän ruukkuihin yrttejä. Ajattelin kokeilla tällaisella edullisella ratkaisulla, saanko ylipäätään mitään pysymään hengissä yli viikkoa.


Kaikki ruukut olivat kotona jo valmiiksi ja yrtit ostin kauppareissulla. "Nimikyltit" tuli laitettua hätäratkaisuna maalarinteipillä =) Ruohosipulia, basilikaa, minttua, yms. yms. Cecilia sai synttärituomisina vielä sopivasti kirsikkatomaatteja täydentämään meidän viljelyksiä. Niistä maistelinkin jo salaatissa osan, JAMskis kun olivat hyviä!! Mun lopullinen visio tästä yrttitarhasta on hiukka eri näköinen ;)


Samalla kokeilin tehdä blenderissä synttäreille mehujäitä. Niihin laitoin pakastemansikoita, persikkaa, appelsiinimehua, vähän hunajaa, sekä minttua (omalta partsilta tietty!). Makua olisi saanut tulla enemmän, sanoisin näin maistamisen jälkeen. Mehua mahtui mielestäni liian vähän mukaan, koska ahnehdin persikoita liikaa ja ne eivät olleet vielä tarpeeksi mehukkaita. Ensi kerralla sitten paremmalla onnella. Näitä kun voi kokeilla tehdä uudelleen ja uudelleen..


Muumimehujää-muotit löytyivät Prismasta.Hellekelejä odotellessa!

2 kommenttia:

Parvekeidea kirjoitti...

Kävin viime keväänä hortonomi Kirsi Tuomisen yrttiluennolla. Hänellä on yli 20 vuoden
kokemus yrttien kasvatuksesta, ja hän kertoi että Järvikylän yrtit ovat vesikasvatettuja. Tämä tarkoittaa sitä, että ei välttämättä viihdy
mullassa, mutta olisi mielenkiintoista tietää onnistuitteko kesän aikana,
joten kerrothan sitten?

Ylläpidän harrastuksenani www.parveke.fi -sivustoa, joka kehittyy
kävijöiden toivomusten mukaisesti, joten vinkit ja kuvat ovat tervetulleita kaikille iloksi ja hyödyksi.

Lystimäki kirjoitti...

Mun hyppysissä tuskin mikään kasvi säilyy kovin kauaa hengissä :)