maanantai 6. toukokuuta 2013

Voittajana maaliin!

Pitihän sitä kuvaan saada myös yhdet pakarat ;)


Nyt se on juostu, ensimmäinen kevään koitoksista on takana päin. Lauantain HelsinkiCityRun eli puolimaraton selvitettiin kunnialla läpi. Itse juoksu meni oikeastaan todella nappiin. Vielä lähtiessä en tiennyt kestääkö penikka-oireinen jalkani edes juosta, mutta ensimmäisen kilometrin jälkeen ei tuntunut mitään. Olin teipannut jalan kinesioteipillä edellisenä iltana ja se tuntui pelastavan paljon. Juoksin silti hiukan varoen ja päätin, että viimeiset viisi kilometriä annan sitten mennä täysillä, jos kaikki on ok. Olin ilmoittanut itselleni 2h:in tavoiteajan, jonka mukaan lähtöryhmäni oli melko jälkipäästä. Ensimmäiset 7km sain juosta ihan rauhassa, kunnes edellisen lähtöryhmän selkiä alkoi tulla vastaan. Ohittelu paheni tietysti loppua kohden ja kun tuo 5km oli enää matkaa maaliin ja tahtia oli varaa kiristää kunnolla, niin ei ollutkaan kovin helppoa sukkuloida ihmismassan läpi. Viimeiset 2km juoksin kuitenkin melko lujaa ja stadionin loppukaarteessa paukkuja oli jäljellä vielä vaikka kuinka, täysillä maaliin siis! Koko juoksusta jäi todella hyvä fiilis, varsinkin kuukauden päästä olevaa Tukholman maratonia silmällä pitäen. 

Päivä oli iltaa kohden lämpimämpi, vaikka aamupäivällä tuuli viilenti melko lailla. Aurinkoista ja noin +10 astetta. Oma varustukseni pitkähihainen juoksupaita, sekä housut olivat hyvä valinta. 

Tarkat tiedot juoksusta löytyy myös tulostaulultani Movescountista

Matka 21,22km
Aika 1,46
Tuntivauhti 11,9km/h
Kulutus 1040Kcal
Harjoitusvaikutus maksimaalinen PTE 5Juoksun jälkeen ongelmat alkoivatkin sitten kotona. La-su välisenä yönä aloin oksentaa ja kuumekin nousi. Porukastamme toisellakin juoksijalla oli tullut samoja oireita ja pohdimme olisiko kyseessä ollut jokin ruokamyrkytys tai vastaava. Juoksun jäkeen jaettiin esimerkiksi rahkavälipalaa, jonka itsekin pahimpaan nälkääni söin. Aivan tavalliselta oksennustaudilta tämä ei nyt tuntunut, koska vatsa kramppaili todella kipeästi. Jostain kuulin, että kyseessä voisi olla huono palautuminen, liian vähän suoloja kropassa tai vastaavaa. Onko jollain kokemuksia?? Buranalla sain eilen illalla kuumeen laskemaan ja nukuin melkein koko illan. Tänään kuitenkin on vatsa vielä aivan sekaisin, mutta olo onneksi parempaan päin.

Kaikenkaikkiaan hyvillä fiiliksillä tästä eteenpäin. Ja paremmalla lihashuollolla ennen täyspitkää maratonia!!

Ei kommentteja: