keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Synttärilahja 2-vuotiaalle?

Cecilialla lähestyy 2-vuotis synttärit ja ollaan pohdittu jotain mukavaa lahjaa. Tutkiskelin mainoksista ainakin seuraavanlaisia pyörävaihtoehtoja..

Nopsa Kick 10" -Potkupyörä.


Nopsa Fleur / Trike 10".

Nopsa Fleur 12".
Kuvat Nopsa.fi

Toivottaisiin tietenkin, että näin kesää vasten pyörä olisi sellainen, että tyttö osaisi sillä ajaa mahdollisimman pian. Viime vuonna Ceci sai sellaisen kolmipyöräisen muovisen pyörän, joka on lähinnä tuota keskimmäistä pöyrämallia. Siinä on kuitenkin polkimet etupyörien kohdalla, eivätkä jalat yltä niille vieläkään. Olen lueskellut netistä, että monet suosittelevat 2-vuotislahjaksi pyörävaihtoehdoista potkupyörää. Itseäni arveluttaa kuitenkin, osaisiko tyttö sillä jo itsekseen mennä, kun siitä puuttuu tuo työntötanko. Varsinkin kun me asutaan täällä keskellä kaupungin hälinää, niin löytyykö sellaisia teitä missä mennä ilman vaaratilanteita? Jos asuttaisiin maalla tai olisi edes oma piha, jossa harjoitella voisi rennommin kokeilla millaisella menopelillä vaan. Nopsan omilta sivuilta ei löytynyt kuitenkaan mitään ikäsuosituksia. Onko kellään parempaa tietoa tai kokemusta aiheesta?

Cecilia on ikäisekseen melko ketterä, mutta ei vissiin kovinkaan pitkä. Pitäisi siis varmaan käydä kaupassa vähän testailemassa, millaiseen pyörään riittää tuo jalkojen pituus. 2.v. neuvolan mitat: pituus 82,6cm ja paino 10,8kg.

Sitten tietysti tyttö tarvitsisi mm. kesäkengät tai duplo legot on aina kova sana... Vielä on vähän aikaa mietiskellä =)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä ei kokemusta potkupyörästä, mutta ystäväni on usein kertonut, miten heidän lapset oppivat potkupyöräilyn jälkeen heti ajamaan polkupyörällä ilman apupyöriä. Ilmeisesti potkupyörän kanssa tasapaino kehittyy niin hyvin, että tavallisella pyörällä pystyssä pysyminen ilman apupyöriä on sen jälkeen helppoa.


Mirva

Lystimäki kirjoitti...

No tuota samaa juuri olen kuullut/ lueskellut!