perjantai 4. marraskuuta 2011

Ei mikään vauva enää..=)

Cecilia on nyt 1,5-vuotias! Oikein reipas ja omatahtoinen tyttö..Keneen lie tullut?? Kehitys on ollut jotenkin niin hurjaa, etten oikein osaa edes sanoa, mitä kaikkea se jo osaa. Mutta ainakin puhetta tulee päivä päivältä enemmmän ja huomaan jo ihan välillä käyväni tytön kanssa keskustelua. Sanoja tulee paljon ja kaiken se myös toistaa..joten täytyy alkaa tarkkailla myöskin omia sanomisia! Painoksi saatiin neuvolassa 10,4kg ja pituutta 82,6cm.

Cecilia osaa syödä itse, välillä tietenkin tulee sotkua. Usein se antaa kuitenkin vielä syöttää esim. puuron mustikkasopan kanssa, joka itse syötynä sotkisi kyllä erittäin paljon! Syttötuolista on ollut jo useamman kuukauden ajan pois turvakaari, koska kiipeily ilman kaarta vaikuttaa musta huomattavasti vähemmän riskialttiilta touhulta. Nykyään tuoliin mennään ja siitä lähdetään pois ihan omatoimisesti. Cecilia osaa kiivetä keittiöntikkaille itse ja tahtoo usein mennä ikkunaan katsomaan, kun isi tulee töistä. Toissailtana käytiin taas koko perhe saunassa ja Cecilia istui ylälauteilla ja hoki "lisää,lisää!" siis löylyä =) Eli kyllä siitä samanlainen saunoja tulee kuin äidistään!

Ollaan kerrottu Cecilialle, että äidin mahassa on vauva ja se osaa jo silittää mahaa ja sanoo samalla "vauva". Vaikka tuskin se vielä ymmärtää mitä se oikeasti tarkoittaa. Alakerran päiväkodista saatiin ilmoitus, että Cecilialle olisi päiväkoti paikka kesäkuusta alkaen. Otettiin paikka vastaan ja katsotaan sitten kuinka neliperheinen arki alkaa sujumaan.

Lempileluja ovat tällä hetkellä kaikki pienet eläimet, joita voi järjestellä paikasta toiseen erilaisiin ryhmiin. Viimeisin hitti on laittaa eläimet piiriin ja sitten pitää laulaa "piiri pieni pyöriii, lapset siinä hyörii.." Laulaminen on muutenkin nyt kova juttu. Sanoja tapaillaan mm. ukkonooasta ja joululauluista tip-tap on hyvä, erityisesti huvitutin joulukonsertti osataan melkein ulkoa! Meillä ei kylläkään ole sitä dvd:tä kotona :(

Sain tällä viikolla ostettua myös viimein sen talvihaalarin. Ehkä kävelin väärään kauppaan, mutta löysin juuri sellaisen ruskean talvihaalarin, jonka olin mielessäni kaavaillut, että kaupat tuli! Oon jotenkin aivan kypsä nyt kaikkeen vaaleanpunaiseen, ehkä siksi, kun tuo syksyn välihaalari on niin pirteän pinkki. Joten pakkaset, tervetuloa!

 Haalari on kokoa 86.
Heippati rallaa! Se olisi viikonloppu edessä..ja mulla töitä :( Mutta eilinen Saden konsertti oli aivan kerrassaan mahtava! Kiitos hyvälle seuralle ja hyvälle pihville ennen keikkaa!

2 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Ceci kuulostaa aivan ihanalta pieneltä tytöltä!
Mähän siis olen nykyään päiväkodissa töissä ja hoidan 1-4 vuotiaita. Meillä on yksi Cecin ikäinen, muut 2v ylöspäin.

Lystimäki kirjoitti...

Toivottavasti oot viihtynyt pikkuisten kanssa siellä!