torstai 13. helmikuuta 2014

Karibian risteily 2014

Matkan kulku alkaa itsellekkin tässä hämärtyä, jos ei pian laita mitään muistiin. Tässä siis pieni koonti!

Lennettiin yhdellä vaihdolla HKI-Berliini-Miami, joista ensimmäinen lento kesti pati tuntia ja pitkä lento noin 11h. Lähdettiin matkaan aamuyöstä suomen aikaan ja lapset saivat koneessa hyvin ajan kulumaan ja nukkuivat päikkäritkin.


Pitkän lentomatkan jälkeen saavuttiin Miamiin, jossa kello oli aikaeron vuoksi vasta kaksi päivällä (suomessa ilta). Päätettiin antaa lasten nukkua päiväunet heti, jotta pääsisivät pahimmasta väsymyksestä ja jaksaisivat vielä iltaan asti olla hereillä.


Ensimmäinen yö Miamissa meni jotenkuten ja Cecilian kanssa päädyttiinkin hotellin aulaan värityskirjan kanssa ehkä noin viiden aikoihin aamulla. Hotelli oli pieni ja lähellä rantaa, ihan siisti, mutta tällä alueella yhdestä yöstä sai pulittaa kyllä reilusti yli 100dollaria.


Tähän hotelliin meillä kuului aamiainen, joka ei jenkeissä yleensä kummoinen ole, jos sitä ylipäätään on. Hedelmiä, jugurttia, muroja, mehua ja kahvia. Ja tietty makeita pullia tai donitseja. Erikseen tilattuna olisi kyllä saanut munakkaita yms. joten kätevää kuitenkin ettei tarvinnut lähteä etsimään aamupalapaikkaa mistään.


Aamiaisen jälkeen ehdittiin pyörähtämään rannalla ennen huoneiden luovutusta. Kyllä täällä olisi kelvannut aamulenkki kirmaista, mutta tällä kertaa jäi väliin..


Otettiin hotellilta taksi satamaan, matka ei ollut pitkä, ehkä puolisen tuntia. Taksi osasi hyvin jättää meidät oikeaan paikkaan ja kauhisteltiin taas kerran omaa tavaramäärää, mutta ei todellakaan oltu ainoita, joilla kantamukset painoivat. Tavarat luovutettiin heti ulkona kärryihin ja ainaoastaan käsimatkatavarat ja rattaat mukana suunnattiin laivan turvatarkastukseen. Mukaan kannattaakin varata joku laukku, johon saa ensimmäisenä päivänä tarvitsemansa tavarat, sillä isot matkalaukut tulevat huoneiden ulkopuolelle vasta illalla.


Koska hotellihuoneen luovutus oli ollut meillä aamupäivällä, suunnattiin tietysti suoraan laivalle noin 12 aikoihin ja jonotus meni nopeasti. Olen kuullut, että juuri ennen laivan lähtöä ruuhkia voi olla enemmän.


Laiva lähti satamasta iltapäivällä ja käytiin ihmettelemässä tapahtumaa kannella. Samasta satamasta lähti useita suuria risteilijöitä. Meidän laivamme oli Royal Caribbean Oasis.


Ensimmäinen satamapysähdys oli Bahama, jossa kävelimme lähirannalle ja vietimme siellä päivän. Bahamassa olisi ollut mahdollista shoppailla, mutta me nautimme vain maisemista. Ilmeisesti parhaille rannoille olisi voinut ottaa heti satamasta taksin ja saada Bahamasta vieläkin enemmän irti..


Bahaman jälkeen vuorossa oli yksi meripäivä. Tiistaina taas laiva pysähtyi, tällä kertaa st.Thomas nimiseen paikkaan. Vastassa oli pieni satamakylä, jonka rannassa oli muutamia kahviloita ja kauppoja. Yritimme aluksi kävellä rattaiden kanssa johonkin suuntaan rantaviivaa, mutta huomasimme pian sen olevan surkea yritys. Lähirannalle kannatti ottaa taksi!


Vietimme taas päivän biitsillä ja lapset nauttivat meressä polskimisesta. Satamaan takaisin tullessamme kävimme kuolaamassa siellä olevia purjeveneitä. Juuri muuta nähtävää ei st.Thomasissa ollut, jos sei halunnut lähteä jollekkin lukuisista retkivaihtoehdoista.


Heti seuraavana päivänä vuorossa oli jälleen satamastoppi. Nyt kohde oli st. Marten, joka oli satamista suurin. Kävelimme massan mukana pois laivasta livemusiikin tahdissa ja otimme kätevän vesitaksin läheiselle rannalle. Taksi maksoi noin 5dollaria/pää. St. Martenin rantakatu oli leveä ja jokainen ravintola vuokrasi rantatuoleja omalta kohdaltaan rantaa. Kauppoja olisi taas ollut, mutta vietimme mieluummin päivän rannalla löhöillen. Takaisinpäin kävelimme rantaviivaa pitkin, jossa meni edelliskohdetta parempi kävelytie ja lapset nukkuivat päiväunet kätevästi rattaissa kävelyn aikana.Jäljellä oli enää yksi meripäivä ja lauantaina saavuimme takaisin lähtösatamaan. Laivasta poistuminen meni myös jouhevasti ja taksin odotuskin paljon nopeammin kuin jonon pituudesta olisi voinut päätellä. Olimme varanneet hotellin Fort Lauderdalesta, joka oli lähempänä Miamin kuuluisia Outlet-kauppakeskuksia. Saimme onneksi heti huoneet, kun pääsimme hotellille noin 12 aikaan ja päätimme jättää vain tavarat sinne ja suuntasimme saman tien taksilla noin 50min matkan shoppailuparatiisiin.


Ostoskeskus oli valtava ja vei porukalta voimat muutamassa tunnissa. Käteen jäi melko pienet ostokset, olihan takana jo pitkä päivä. Onneksi pikkuiset jaksoivat vielä pelleillä..


Edessä oli enää yksi yö hotellissa ja sunnuntaina suuntasimmekin jo lentokentälle. Pitkä lento Miami-Berliini oli onneksi hieman tulomatkaa nopeampi vain noin 10h =) Ja Berliini-helsinki enää pari tuntia. Väsyneinä takaisin kotiin! Takki oli melkein viikon melko tyhjä reissun jälkeen ja aikaero tuotti suurimmat haasteet. Kymmenen päivän reissu tuohon suuntaan oli ehdottomasti liian lyhyt ja suosittelenkin olemaan muutaman yön Miamissa ennen laivan lähtöä, jotta risteilystä saa kaiken irti. Itse risteilyn tapahtumiin palaan myöhemmin!

2 kommenttia:

Eliisa kirjoitti...

Loistavaa, että löysin tämän postauksesi. :) Olemme suunnittelemassa perheen kanssa reissua ensi keväälle.Lapset ovat silloin 6- ja 8-vuotiaat. Olimme häämatkalla mieheni kanssa kahdestaan pari vuotta sitten Oasiksella, joten sinänsä paikka on jo tuttu. Ja nyt ajattelimme viedä lapset myös. Laskeskelimme, että tällainen reissu tulee saman hintaiseksi kuin esim. reissu Thaimaahan ja laivalla tulee kuitenkin täysi ylläpito. Ja Finnair lentää suoraan Miamiin ensi talvena.

Miten lapset viihtyivät laivalla? Tekemistä varmasti riitti. ;) Söittekö Main Dining Roomissa? Hiukan jännittää, löytyykö sieltä lapsille syötävää...

Meillä on tarkoitus olla 4 yötä joko Miamissa tai Fort Lauderdalessa ennen risteilyä. Suositteletko noita hotelleja, missä te olitte?

Kiitos, jos ennätät vastata. Jään myös seuraamaan blogiasi. :)

Lystimäki kirjoitti...

Lapset viihtyivät juuri tuolla laivalla erityisen hyvin! olenkin unohtanut kertoa lisää itse risteilystä =) Lapsille on siellä oma Kids Avenue, jossa on leikkihuoneita ja järjestettyä tekemistä/hoitoa. Karuselli ja hurjasti muutakin mielenkiintoista..

Aikaeron vuoksi väsymys iltaisin oli lasten suurin haaste iltaruokailuissa, mutta muuten ruoka maistui. Lapset saa aina valita näistä omista vaihtoehdoistaan, aina löytyy pitsaa, hamppari ja ranskalaisia, juustoa ja makaroneja ym. jenkkiherkkua. Kasviksia ja lihaa/kalaa/kanaa saa luultavasti erikseen pyytämällä. Meidän tarjoilia ainakin koitti aina muistaa mitä kukin oli halunnut syödä edellisellä kerralla.

Lapset otetaan laivalla tosi hyvin huomioon, joten oleminen on helppoa.

Hotelleista voin suositella tuota Fort Lauderdalen hotellia: Ocean Sky resort. Mutta Miamin hotelli oli surkeampi..vaikkakin lähellä Biitsiä.

Mukavaa matkaa teille!