maanantai 1. huhtikuuta 2013

Baby Joggerin tuplat käytössä

Meillä on ollut Baby Joggerin City Select-tuplarattaat käytössä nyt vuoden. Lienee olla korkea aika koota yhteen tännekin hiukkasen käyttökokemuksia. Kyseisiä rattaita on alkanut näkymään kiitettävästi ainakin täällä Espoon katukuvassa, joten muutkin ovat nähtävästi innostuneet niiden muunneltavuudesta! Kuvat puhukoot nyt puolestaan ja vaistailen kysymyksiin kommenttiboxin puolella.

 Vauvankoppa vaihetta kesti meillä muistaakseni noin 5-6kk. Koppa oli kyllä ehdoton hankinta, mutta siitä eroon päästessä rattaat pääsivät vasta oikein kunnolla näyttämään käytettävyytensä. Seuraavan kuvan istuimet saa myös toisinpäin, koppa alas ja isompi ylös, mutta tämä oli meillä käytetyin vaihtoehto.


Kuljemme päivisin nuoremman kanssa kaksin, jolloin käytössä on vain yksi istuin.


Kauppareissut on kätevä tehdä esimerkiksi tällä kokoonpanolla, jolloin juuri turvakaukaloon nukahtanutta ei tarvitse siitä herättää.


Meillä toinen istuimista on valkoinen ja toinen musta.


Nykyään lapset tahtovat mieluiten olla vastakkain, ainakin jos vanhemmalta matkustajalta kysytään! 


Siinä vasta elohiiri onkin, joka pyöriin kyllä omalla paikallaan ihan joka suuntaan. Suosinkin istuimien laittoa vielä eri suuntiin, jos on toivottavaa, että nuorempi saisi nukkua rauhassa.


Rattaiden tavaratila on ruhtinaallinen, silloin kun liikutaan yhden istuimen kanssa. Meillä sinne mahtuu isotkin ruokatavarat tai vaikkapa esim. viime viikolla kippikselle viemäni ikean kassillinen tavaraa. Olen itse vähän laiska vaihtamaan noita etutappeja pois, mutta niiden tilalle saa tarvittaessa siistin näköiset tulpat.


Ps. Laukkuahan sitten EI SAA roikottaa ohjaustangossa ;)

Mukavaa pääsiäisen jälkeistä pätkäviikkoa!

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Meillä on nyt harkinnassa nämä rattaat, vaikuttavat niin käteviltä! :) Oletko kulkenut näillä kahden lapsen kanssa bussissa, mahtuvatko rattaat hyvin ja ovatko raskaat nostaa? Meillä ei autoa ole, joten bussiin on tulevien rattaiden pakko mahtua. Ja mahtuukohan kohta 3v näihin vielä(92cm pitkä ja painaa 13kg eli hoikka on)? Vanhempi tyttö ei muuten kyydissä istu, mutta bussimatkoilla ja kaupassa pitää saada hänetkin kyytiin. Luulen että ensi talvena ei enään isosisko rattaissa istu, siksi haluaisin sellaiset jotka menevät sitten yhdellä lapsella ilman että ovat älyttömän isot. PT:t meillä oli ja ei tykätty niistä yhtään.. Kiitos ihan hirmuisesti jos jaksat vastailla! :)

Piia

Lystimäki kirjoitti...

Mahtuvat kyllä bussiin, jos ovat ainoat vaunut siellä. Käsittääkseni vierekkäin olevia tuplarattaita ei myöskään mahdu kuin yhdet kerrallaan? Korjatkaa jos olen väärässä! Paino riippuu paljolti siitä, onko kevyempi lapsi edessä, mutta aisan ollessa pisimmillään eli suurella vipuvarrrella saa polkaisua ihan kätevästi "keulan" ylös =)

Uskoisin, että meidänkin 3v. menee noilla ihan hyvin ensi syksyyn saakka sen mitä tarvitsee. Eihän tuo istuimen pituus mikään järin suuri ole, mutta lapset yleensä hyvin sopeutuvat =) Muunneltavuus on kyllä ollut näiden rattaiden paras plussa! Menevät yksikkönä mielestäni todella monia yhdistelmävaunuja kätevämmin. Meillä mm. oli ensin gessleinF6 yhdistelmät, mutta näistä olen tykännyt enemmän nyt käytössä.

Toivottavasti tästä oli apua!

Anonyymi kirjoitti...

Okei, eli pitäisi laittaa siis poikittain siihen vaunuille tarkoitettuun tilaan? Ymmärsinkö oikein.. Meillä on ollut aikaisemmin myös nuo Mountain Buggyn Duet tuplat ja ne menee hyvin vaikka on toiset rattaat vieressä ja ne ajateltiin aluksi ottaa takaisin nyt kun noista PT:n rattaista luovuttiin.. mutta mutta, nää vaan niin houkuttelis. On niissä vaan noi ominaisuudet kohdillaan! :) Bussiin jos eivät mahdu normaalisti pitkittäin niin voi olla, että joudun ajatuksesta luopumaan. :( Hakusessa kun on nimenomaan nyt rattaat millä pystyn molempien lasten kanssa julkisilla seilaamaan ensi kesänä joka paikkaan. Talvella muutetaan landella ja sitten ei olekaan enään mitään väliä mitkä on kun autolla on aina pakko kulkea. :D Eli ensi kesänä reissataan sitten seuraavan vuoden edestä korkeasaaressa ja muissa.. Asutaan Matinkylässä, eli se bussi on pakollinen.

Jostain luin että ovat 135cm pitkät kun on molemmat istuimet kyydissä, osaatko sanoa pitääkö paikkansa?

Huh, tulipa taas tekstiä. Kiitos kun jaksat vastata! Ihan liikaa kyllä valinnan varaa ja kaikista puuttuu joku tarpeellinen juttu.. mutta kaikkea ei tosiaan voi saada. Toivoisin kuitenkin silti, että nämä rattaat saisin! ;)

Lystimäki kirjoitti...

No täytyy kyllä myöntää, että en ole mikään bussilla kulkemisen expertti! Löytyisikö, joku joka osaisi kertoa paremmin?? Mutta mittasin rattaat äsken ja molemmat istuimet kyydissä, tyntöaisa lyhimmillään, pituus on 120cm.
Menevät varmasti pitkittäinkin bussiin, mutta en osaa sanoa kuinka pahasti ovat tuolloin käytävän kohdilla..? Pääseehän siinä aina ihmiset vähän koukkaamaan lähempää ovea, jos kävelevät perälle..
Me ollaan tosiaan useimmiten päivisin yksikkönä liikkeellä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä mä luulen, että ne saatais toimimaan meillä jos pituutta onkin vain tuo 120cm. Yleensä kuljetaan bussilla rauhalliseen aikaan, jos siis kuljetaan, se kun ei ole kuitenkaan joka päiväistä. Aika usein ollaan ainoat bussissa joten siinä keskellä rytaille varattua tilaa tuskin ollaan tiellä tai ainakin pääsee hyvin kiertämään. Jos nyt ihan mahdottomaksi menisi niin sitten isompi tyttö bussimatkan ajaksi penkille istumaan, toinen istuin sinne tavara koriin ja sitten takisin paikoilleen ja tyttö kyytiin kun hypätään bussista pois. Onhan meillä kantoreppukin mitä voisi hyödyntää. Bussimatkoilla pienemmän voisi laittaa reppuun ja isosisko rattaiden kyytiin, uni kun yleensä tulee poikkeuksetta bussissa molemmilla. Kyllä mä keinot keksin ja tosiaan tätä bussilla suhaamista ei ole enään kovin pitkään. Jos kerta lumessa ja maastossa menevät hyvin ja niillä kuitenkin pääsee bussiin, niin kyllä mä alan olla aika myyty näistä. :)

Kiitos vielä vastauksista ja vinkeistä!

Lystimäki kirjoitti...

Sitä tosiaan en oo tainnut mainita, mutta kuten sanoit toisen istuimista voi nostaa tavarakoriin tarvittaessa. Itse teen niin aina kun tullaan meidän vähän ahtaalla hissillä kotiin. Esikoisen päikkärit kun ovat melko pieni aika päivistä nykyään, niin nukkumisen ja liikkumisen yhdistäminen ei oo tuottanut ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Meillä harkinnassa nuo rattaat ja olisin kysynyt miten toimivat näin lumisena talvena? Riittikö renkaiden koko?

Lystimäki kirjoitti...

Moi!
Meillä on toiminut ihan riittävän hyvin. Jos nyt jotain, niin mukulakivillä oon joskus kaivannut hiukka parempaa jousitusta.

Kaupunkioloissa toimii mun mielestä yllättävän pienikokoiset/ karsitut/ näppärät rattaat. Mutta näillä pärjäisin silti myös maalla, siellä vaan on usein enemmän tilaa työnnellä leveämminkin.

Eivät oo jääneet lumeen jumiin!

MamaMango kirjoitti...

Päätettiin hankkia nämä rattaat, mutta yhtäkkiä tajusinkin, että meidän hissi on aivan tolkuttoman pieni, ja nämä rattaat aika pitkät. Teillä on myös pieni hissi? kuinka pieni se on? Jos sais vähän vertailukohdetta? Ja miten te mahdutte rattaiden kanssa hissiin? Kerroit tuossa kommentissa, että otat yleensä toisen istuimen irti? Mahtuuko ollenkaan niin, että molemmat istuimet olisivat kiinni?

Kiitos vastauksesta!

Lystimäki kirjoitti...

Joo..Mitenhän se nyt meni. Meidän hissin syvyys oli 90cm ja joudun aina nostamaan toisen istuimen irti, jotta mahdutaan. Ihan kätevästi on kuitenkin mennyt. Isompi nukkuu jo niin vähän, että ei mitään maraton unia tule, jolloin ei pääsisi sitten sen vuoksi kotiin.

Jos hissin syvyyttä on 110cm, niin pitäisi mahtua istuimet kiinni!

MamaMango kirjoitti...

Kiitos paljon vastauksestasi! Pitää vielä tarkistus mittauksia tehdä ton meijän hissin suhteen, ja päättää sitten ostetaanko vai mietitäänkö muuta vaihtoehtoa. Tärkein kriteeri kuitenkin on se, että saadaan tuplat hissiin, jotta saan kotona köytettyä molemmat lapset rattaisiin ja päästään vauhdilla ulos. ;)

Unknown kirjoitti...

Hei!
Onko työntöaisan korkeus ollut sinulle sopiva? Miten pitkä olet? :)
Ootko siis kaivannut työntöaisan parempaa säätö mahdollisuutta (tässähän on vain kaksi asentoa , pitkä tai lyhyt)?

Kiitos vastauksestasi jo näin etukäteen!

Lystimäki kirjoitti...

Hehee..oon huikeat 157cm :) Itse pidän työntöaisaa pisimmällä, koska tykkään kävellä reippaasti pitkin askelin. Mutta mies esim. on mua pidempi ja pitää aisaa aina lyhyemmällä säädöllä. Säädöt on meille riittäneet kyllä tosi hyvin!

Joskus näkee, kun jotkut miehet työntää jotain rattaita lähes oman lantion korkeudelta :) Nämä ovat kyllä jo lähtökohtaisesti melko korkealla..

Toivottavasti oli apua.