tiistai 12. helmikuuta 2013

Lasten kanssa reissuun!

Piti kerätä itsellenikin ylös muutamia vinkkejä lapsen kanssa matkustamiseen. Moni asia riippuu tietenkin matkakohteesta ja lasten iästä. Nämä kuvat ovat pääasiassa Teneriffan reissulta, jossa lapset olivat 2,9v. ja 9kk. Rohkeasti matkaan vaan!


Lentokentillä löytyy yleensä lapsille monenmoisia leikkipaikkoja, joissa viettää aikaa ennen koneen lähtöä. Vaikka aikuiset yleensä suuntaavatkin suoraan kahviloihin, niin lapsille voi olla hyvä saada purkaa hiukka energiaa ennen koneeseen menoa.


Monilla lentokentillä saa lainata esimerkiksi vaihdon ajaksi lentokentän omia sateenvarjorattaita. Lentoyhtiöillä on hyvin eri toimintatapoja siitä, saako matkarattaat ottaa portille asti mukaan vai ei.


Lapset ovat yllättävän hyviä nukkumaan..Lähes missä vaan =) Sylivauvan kanssa lentokoneessa kannattaa muistaa pitää vauvan pää aina poispäin käytävän puolelta, ettei lentoemäntien kärryt päräytä vahingossa takaraivoon kesken unien.


Lapsille saa aina ottaa omat ruuat lennolle mukaan. Valmiit maitotetrat ovat käteviä, mutta jauhemaidonkin kanssa pärjää. Koneessa syöttäminen on hankalaa ja meillä ollaankin aina menty oikeastaan pelkällä maidolla. Suomessa ollaan tarkkoja, mutta muilla lentokentillä ei  lastenruokia tai juomia tarvitse yleensä edes purkaa laukusta ja lapsiperheillä on omat turvatarkastuslinjat, joissa ei tarvitse jonottaa. Lasten kanssa olen saanut esimerkiksi tuoda turvatarkastuksesta läpi avattuja vesipulloja, eikä lentokentältä ole tarvinnut ostaa kallista vettä.

Meillä ei ole kummallakaan lapsella ottanut korviin nousut tai laskut, mutta maidonjuomisesta on varmasti apua, jos näin on. Kyllä minäkin pienimmälle sen tuttipullon kaivoin aina valmiiksi varmuuden vuoksi. Isompi söi rusinoita tai tikkaria.

Tai vastaavasti kannattaa imettää, jos turvavyön kanssa onnistuu sen tekemään. Alle kaksivuotias lapsi istuu siis aina vanhemman turvavyöhön kiinnitetyssä omassa turvavyössä ja kasvot tulisi virallisesti olla eteenpäin.


Ipadit yms. ovat kyllä nykypäivän pelastus, varsinkin lentokoneessa! Meillä mies oli ladannut jo Malediivien matkalle Cecilialle kaikki Ice Age-leffat, Madacaskarin ja Smurffit. Huikeeta kuinka alle kolmevuotias jaksaa keskittyä englanninkielisiin leffoihin niin täysillä. Nykyään ainakin Norwegianin lennoilla on myös Wifi-yhteys, mutta se ei jaksa pyörittää esim. YleLapset sovellusta josta näkisi Pikku Kakkoset ja muut. Onhan Padissa kuitenkin myös paljon piirrustusohjelmia ja pelejä ajanviettteeksi.


Kaikkiruokaiselle lapselle lomathan ovat oiva paikka maistella erilaisia ruokia. Hieman nirsommalle tapaukselle kolmiopaahtoleivät juustolla toimivat aina! Varsinkin Teneriffalla lapset on otettu huomioon kyllä kaikissa ravintoloissa; on lasten menut ja tikkareita löytyi kyllä kaikilta tarjoilijoilta takataskusta.


Mikäli epäilyttää löytyykö matkustuskohteessa omalle lapselle sopivia ruokia on kätevää ottaa mukaan maitokin jauheena, joilloin se vie vähemmän tilaa matkalaukussa. Huikean hyvä keksintö on Ainun kertakäyttö pullo, sekä -pussit, joihin voi heti mennessä mitata kerta-annokset maitojauhetta ja vaihtaa rannalla tai kaupungilla vain jauhepussin. Tällöin säästyy tiskaamisongelmilta ja homma käy hieman hygienisemmin. Aurinkolomalla olessa ollaan tehty maito aina pulloveteen, joka on kelvannut lapsille ilman lämmittämistä.Meillä oli matkalla mukana BabyJoggerin City Mini-matkarattaat ja Manducan kantoreppu. Molemmat aivan loistavia, mutta varsinkin täällä Teneriffalla harmittelin kovasti ettei tullut otettua tuplarattaita mukaan! Kävelyä tuli nimittäin todella paljon ja kokoajan tuli kannettua jompaa kumpaa lapsista sylissä. Varsinainen korkeanpaikan leiri! Kaduilla näkyi jonkinverran tuplia, mutta paikkapaikoin kävelyteillä olisi mahtunut vain peräkkäin istuttavilla tuplilla etenemään. Mukaan olisi siis ehdottomasti pitänyt ottaa mukaan NÄMÄ!Kun lapsilla on mukana hyvät UV-suojavaatteet, niin säästyy turhalta rasvalla läträämiseltä. Teneriffalla tuli laitettua lapsille rasvaa oikeastaan vain vähän naamaan, Malediiveilla käytin enemmän. Kuvassa näkyvä uimarengas on matkannut meidän mukana jo Thaimaan reissulta saakka. Aivan loistava keksintö, jossa pysyy jo ihan pienikin vauva! Meidän tyyppien lempipuuhaa lastenaltaassa olikin, että Lionel istuu kyydissä ja Cecilia työntää..


Pidemmittä puheitta..

Mukavaa matkaa!

4 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Hyviä vinkkejä, täytyy laittaa korvan taakse, että on sitten valmiina kun lapsia hankimme

Ville Niskanen kirjoitti...

Voi että ku pääsiskin ulkomaille pian =)

Anonyymi kirjoitti...

Moikka! Olipas hauskaa törmätä sun blogiin. Oltiin teidän kanssa samaan aikaan Kuredulla :) Tosi kivannäköinen blogi, taidan jäädä seurailemaan!

-Anni

Ps. Voi että, toi viimeinen kuva! Olisinpa tuolla vielä..

Lystimäki kirjoitti...

Moikka Anni!

Jokos olit tuplarattaita etsiskelemässä?? HeHee..
Kaikki vaan löytää aina blogiini, kun etsivät googlesta tuplarattaita ;)

Voi reissumuistoja! Takas vois jo mennä!!

Mukavaa kevättä teille =)