torstai 3. toukokuuta 2012

Minun iphoneni

Tässä pieni infopaketti kiinnostuneille->
Kuukauden päivät olen nyt opetellut käyttämään uutta puhelintani. Mieheni on ollut aivan korvaamaton it-tukeni =) Pohdinnassahan oli maaliskuussa joko Lumia tai iPhone ja päädyin jälkimmäiseen. Alunperinkin kyseistä mallia mielin enemmän, mutta käytyäni ensin Elisan liikkeessä hintaero laittoi mietityttämään..Elisan kautta kun ei iPhonea ollut mahdollista saada kytkykauppana. Sitten päädyimme vanhaan tuttuun Martinsillan Expertiin, jossa on Soneran myyntipiste. Kas kummaa kytkykauppana puhelimet olivat Soneralla saman hintaiset ja  Suomen yrittäjien jäsenenä yrittäjän paketti tekstiviesteineen tuli yhtä edulliseksi kuin aikaisemmin mulla ollut puhepaketti. Vuoden ajan meillä on kotona ollut jo ipad, jonka ansiosta puhelimen käyttö oli helppo oppia. Olen ollut valintaani enemmän kuin tyytyväinen!


Ehkä kivoin uusi ominaisuus vanhaan puhelimeeni verrattuna on mahdollisuus lähettää ja vastaanottaa kuvaviestejä. Tuo ominaisuus todellakin minulta vielä hetki sitten puuttui! Toinen tutustumisen arvoinen juttu oli erilaiset sovellukset, mm. bloggerin oman sovelluksen lataamalla on ollut helppo päivitellä blogia ihan kuvien kera missä milloinkin. Tuo sovellus pelaa muuten samoin kuin internet-versio, mutta siihen ei saa lisättyä tekstitunnisteita (ainakaan en osaa?). Nekin pystyy kuitenkin lisäämään kun käy koneella seuraavan kerran. Ja jos joku facebookin kautta seuraava on ihmetellyt miksei kaikki tekstit linkity sinne heti, johtuu se siitä jos olen lisännyt tekstin puhelimen tai ipadin kautta. Ja jos joku on ihmetellyt lisääntyneitä kirjoitusvirheitä teksteissä, johtuu nekin kirjoittamisesta puhelimen näppäimistöllä. Pahoittelut!


Ja vinkiksi kaikille bloggaajille, käykää iheessä muuttamassa asetuksissa bloginne luettavaksi myös mobiiliversiona!! Tämän olen huomannut vasta lueskeltuani muita blogeja puhelimen kautta esim. synnärillä. Mobiiliversion lukeminen on kivempaa, kun teksti on suoraan luettavan kokoista ja kuvat näkyy hyvin, blogin saa kuitenkin helposti halutessaan avattua samasta linkistä myös internetversiona.


Puhelimella bloggaaminen on mielestäni lisännyt tekstien määrää, toivottavasti ei huonontaen hirveästi niiden laatua!?! Mutta ennen kaikkea tekemisiä tuntuu bloggailtua enemmän siinä hetkessä, silloin kun asiat tapahtuvat. Aikaisemmin monet jutut jäivät helpommin kertomatta, kun ei ollut tilanteista kuvia tai ei ehtinyt niitä koneelle heti latailla.

Mites te muut? Onko bloggailu jo aivan tuttua älypuhelimilla??

Blogi-terveisin Terhi!

Ps. Oon nukkunut viime yönä kokonaiset kolme tuntia! Koko aamun lapsikaksikko on lähinnä huutanut, mutta nyt jopa puolisen tuntia takana lähes katkeamatonta päiväunta kummallakin! Kämppä on hävityksen kauhistus ja viimeiset kolme päivää on eletty miehen kanssa mäkkiaterioilla ja pitsalla =) Viikonloppuna olisi tarkoitus viettää Cecilian 2-vuotis synttäreitä. Joten sukulaiset, varautukaa pahimpaan ja tuokaa vaikka omat sokerit tullessanne ;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Terhi!

Oli pakko laittaa kommentti liittyen tuohon Elisaan ja iPhoneen. Mika kävi viime vuoden huhtikuussa kysymässä Elisalta iPhonea kytkynä, ja myyjä totesi ettei onnistu heidän kauttaan. Minä menin sitten pari päivää myöhemmin muissa asioissa liikkeeseen, ja juttelin toisen myyjän kanssa, ja kävi ilmi, että onnistuuhan se. Sitten otinkin itse paketin Elisan kautta.
Eli näköjään on myyjissäkin eroa...


Mirva

Lystimäki kirjoitti...

Eiks oo jännä!? :) Ja mulle niillä löytyi kyselyjen jälkeen yksi takahuone kappale edes näytille tuolla omenan Elisalla. Ja hinta oli 200€ kalliimpi kuin Lumian.