tiistai 17. maaliskuuta 2015

Laskettelua


Innokkaimmat hössäävät jo golf-kauden alkamisesta, mutta me lähdettiin viime sunnuntaina ekstempore Peuramaalle laskettelemaan. Tai oikeastaan täti halusi viedä Cecilian kokeilemaan suksia. Otettiin näin ensimmäiselle kerralle hiihtokoulusta tunnin opetus, jotta perusteet menisivät heti oikein. Opettaja maksoi 49€ ja onnistui saman tien ilman etukäteisvarausta.


Lisäksi täytyi vuokrata monot, sukset ja kypärä, jotka kustansivat 20€. Aurinkolasit unohdettiin kotiin ja lasien vuokra oli 5€ vielä päälle.


Meillä ei ole lapsille ollut edes tavallisia suksia, joten Cecilian ihka ensimmäinen kerta suksilla alkoi tästä. Virallisesti vielä 4-vuotiaana, koska synttäreihin on aikaa reilu kuukausi.Opettaja tuli hakemaan kodalta ja yhdessä he lähtivät kapuamaan kohti lastenrinnettä. Aluksi harjoittelivat muutamia laskuja rinteen ala-osassa, jonka jälkeen suuntasivat taikamatolle eli hissillä ylös.Pujottelu-tekniikalla sieltä tultiin useita kertoja rinnettä alas. Muutamia kaatumisia nähtiin ja opettaja auttoi silloin vain sukset menosuuntaan ja tuki kevyesti ylösnousua, mutta pyrki siihen ettei auta liikaa.

Liolla meinasi aluksi olla tylsää, mutta löytyihän sieltä pienemmillekkin tekemistä.


Pomppulinnassa käytiin kaikki laskujen ja kahvittelun jälkeen. Linnoja oli kolme ja niihin sai tulla ja mennä ilmaiseksi. Keskimmäisessä oli myös pienimmille tarkoitettu suojaverkko.


Peuramaalla on lisäksi pulkkamäki, jossa ei enää tällä kertaa käyty. Henkilökunnan mukaan pitävät rinteet auki vielä ainakin ensi viikonlopun, mutta sen jälkeen kaikki riippuu yöpakkasten määrästä. Ensimmäiseksi laskukokemukseksi oli kyllä mahtavan lämmin ja aurinko paistoi! ..ja golfarit pelasivat täyttä höökää vieressä =)

Itse tykkäsin Peuramaalla erityisesti siitä, kuinka kaikki oli niin lähellä ja sopivan pientä. Upeasta kelistä huolimatta ei tarvinnut jonotella mihinkään ja auto oli kätevästi koko ajan vieressä, jos jotain olisi tarvinnut hakea. Se, että pienimmille oli kaikkea non-stop oheisohjelmaa ilmaiseksi takasi koko perheen viihtyvyyden ja ei tullut rahastuksen maku (paitsi ehkä kahviossa ;)).

Ei kommentteja: