torstai 19. syyskuuta 2013

Hormonidieetti

Käytiin viime keskiviikkona Keravalla kuuntelemassa Kaisa Jaakkolan luento -Taikinasta teräkseksi. Joko Kaisan opit on muille tuttuja? Itse olin ennen luentoa yhden kirjan lukenut ja yhden elämäntapamuutoksen vierestä seurannut, joka perustui juurikin Kaisan oppeihin.

Sinänsä asia ei ollut mitään uutta, mutta luennolla pyrittiin konkretisoimaan asioita. Mitä kannattaa tehdä, milloin ja miten, jos haluaa voida paremmin. Kaisa on opiskellut jenkeissä Biosignature-mittausta ja siihen liittyviä hormonaalisia muutoksia kehossa. Hänen oma yrityksensä Optimal performance auttaa asiakkaitaan muuttamaan ruokavaliotaan heille oikeaan suuntaan.

Kiteytettynä kyse ei ole dieettiruokavaliosta vaan siitä, että jotkut ruoka-aineet erittävät erilaisia hormoneja kehossa kuin toiset. Hormonit taas vaikuttavat kehossa eri tavoin, toiset väsyttävät, toiset piristävät ja ihmiset sietävät eri hormoneja eri tavoin. Opeissa otetaan kantaa myöskin oikeanlaiseen liikuntaan. Tietty liikkuntamuoto tuottaa kehoon aina tiettyjä hormoneja, joilla on tietty vaikutus.

Kaksi kirjaa aiheesta on jo ilmestynyt ja kolmas on nimeltään tuo Taikinasta teräkseksi. Käykää tutkimassa lisää kaisajaakkola.fi

Mä olen flussien jälkeen päässyt taas treenaamaan itseni aivan teräsjumiin. Hierontaa kaivaten...:)Ei kommentteja: