tiistai 19. kesäkuuta 2012

Vaunut saivat uuden kodin..

Reilut kaksi vuotta sitten odoteltiin innokkaasti esikoisen syntymää. Silloin hankittiin ensimmäiset lastenvaunut, ruskeanturkoosit Gesslein F6 yhdistelmärattaat. Huhhuijjakkaa sitä vertailua eri vaunujen kesken ja ominaisuuksien opettelua! Mitä tarkoittaa yhdistelmärattaat? Tällä tasolla oli tietämys silloin. Toisen lapsen myötä ollaan siirrytty Tuplarattaisiin ja Gessleinit ovat löytäneet nyt uuden kodin.  Tässä vielä pieni ja nopeasti väsätty infopaketti kyseisten rattaiden ominaisuuksista, koska ohjekirja oli melko suppea..

Yhdistelmäthän tarkoittaa ihan pienen vauvan koppavaiheen ja istuma-ikäisen taapero-ajan yhdistelmää samoissa rattaissa.

 

Ohjaustangossa ylemmät napit vapauttavat aisan, joka napsahtaa sitten lukkoon toiselle puolelle käännettäessä. Vaunuja kasattaessa vedetään taas alemmat napit itseen päin ja samaan aikaan polkaistaan jalalla punaisesta napista, jolloin runko vapautuu ja menee kasaan. Napeista siis vedetään itseenpäin samanaikaisesti =) Rungon ja napinvälin öljyäminen/vaselointi auttoi, jos napit alkoivat jumittaa!Koppaosan irroitus sujuu nostamalla kahvoista molemmilta sivuilta. Takaisin laitettaessa varmista, että nuolen osoittamat kohdat naksahtavat kiinni! Kopan voi laittaa runkoon kumpaan suuntaan tahansa.Aisan korkkeus säädetään vapauttamalla lukot aisan molemmilta sivuilta. Jarru ei kannata olla lukossa samanaikaisesti, ettei lukon vaijeri lähde paikoiltaan.Kääntyvät etupyörät ovat kätevät kaupoissa ja ahtaissa tiloissa. Ne saa myös lukkoon, eli menemään vain yhteen suuntaan, jolloin esim. edestakainen nukuttaminen helpottuu. Itse en käyttänyt isoja pyöriä kuin pari kertaa talvella.


Etupyörät lukitaan napista renkaiden edessä.


Selkänojan saa portaittain ylös vain nostamalla. Alaspäin se vapautetaan vetämällä selkänojan takana olevasta raudasta ylös/taaksepäin.


Varsinkin kesähelteellä on hyvä, kun kuomun kankaan saa kokonaan pois, joilloin vaunuihin pääsee enemmän ilmaa. Alla on kätevä hyttysverkko.


Adapterit ruuvattiin runkoon kiinni, jonka jälkeen niitä ei tarvitse irroittaa, vaan ne kääntyvät kopan alle piiloon. Käsitykseni mukaan näihin sopii ainoastaan Maxi-Cosin turvakaukalo?


Meillä ollut puolikova kantokassi muuntuu myös jalkapeittona isommalle lapselle, joka tarvitsee jo valjaita. Siitä saa päätyosan, sekä pohjakovikkeen pois, jolloin valjaat saa kiinni ja pää enemmän tilaa. (Itse en tästä ominaisuudesta edes tiennyt, kunnes lapsi kasvoi jo ohi koppavaiheen.)

Kuomussa on kurkistusaukko ja istuinosassa 5-pistevaljaat, sekä säädettävä jalkatuki. Turvakaaren saa kiinnitettyä erikseen.
Ja onnea uuteen kotiin!!

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Kiitos kattavasta ohjeistuksesta, aivan mahtavaa että tällaisen kokosit! Tälle sivulle todennäköisesti palataan vielä muutamaan otteeseen :)

Sweet Home Lystimäki kirjoitti...

Toivottavasti on apua!