sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lenkille raskauden jälkeen

Voi jumpe noita kirjoitus virheitä! Ei näe vaikka kuinka lukee... Mutta asiaan..Oon käynyt synnytyksen jälkeen nyt muutaman kerran juoksemassa. Tein ekan juoksulenkin neljä viikkoa synnytyksen jälkeen. Viimeksi uskalsin startata jo kahden viikon jälkeen. Nyt vei palautuminen puolet pidempään. Mutta WAU! Tätä olin kaipaillut. Ihana ilma, hyvää musiikkia ja omaa aikaa omien ajatusten kanssa =) Sykemittarista vain oli loppuneet patterit ekalla lenkillä, joten tarkemmat infot jäi saamatta. Tunnin lenkki kuitenkin ja hyvin jaksoi. Noin tunnin lenkkejä kaikki on olleet. Yksi takkuisempi, mutta viimeisin taas jätti hyvän mielen. Uskaltaisikohan sitä suunnitella jo jotain juoksutapahtumaa...? Viime raskauden jälkeen juoksin puolimaratonin 4kk synnytyksestä. Silloin 20km meni tosi hyvin, mut viimeiset 1, jotain oli tosi vaikeet. Että ehkä vähän enemmän pitkiä lenkkejä alle ensin, jotta tulee kestävyyttä..

Monet odottavat jälkitarkastukseen ennen kuin alkavat taas liikkua entiseen tapaan, mikä on varmasti ihan viisasta. Mulla vaan ei pää kestäisi odottaa kahdeksaa viikkoa. Pitää saada endorfiinejä kroppaan :)

Tässä toisessa raskaudessahan sain kerrytettyä itselleni 11kg, joista 2-3 on ollut jäljellä vielä laitokselta tulon jälkeen. Cecilian odotuksessa kaksi vuotta sitten kiloja tuli 18 ja ne tippuivatkin paljon hitaammin. Eron kyllä huomasi!


4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Terhi!

Joko on suunnitelmissa joku maratooni?
Isoveljeni kävi juuri juoksemassa Edinburgissa 3.maratooninsa...saa nähdä, koska itse innostuisi... :)

Mä olen joka synnytyksen jälkeen lähtenyt koirien kanssa kävelylle jo seuraavana päivänä synnytyksestä, ja luulen että se on yksi syy, miksi on palautunut niin hyvin ja nopeasti joka kerta. Juoksemaan ei tietenkään heti voi ryhtyä. Tuosta ulkoilmasta vaan on tullut niin riippuvaseksi, että lenkille on mentävä, oli ilma mikä tahansa - ja siitä pitävät myös koirat huolta. :)
Nyt nautin ihan hirmusti aamulenkeistä...se tuoksu ja hiljaisuus! Marius on sopivasti nukkunut yöt ja heräillyt syömään 04.30 aikaan...sitten vaan vaunuihin ja lenkille ennen kuin Mika lähtee töihin...

Mukavia lenkkejä teille ja hyvää kesää!

Mirva :)

Sweet Home Lystimäki kirjoitti...

Niinhän se on, että isojen selkäleikkaustenkin jälkeen suositellaan nousemaan heti sängystä ylös, mieluummin vaikka särkylääkkeiden voimin. Silloin lähtee paraneminen etenemään.

Mut oot kyllä ollu tosi reipas, jos laitokselta suoraan kävelylle :) vau! Mä olin neljän seinän sisällä kyllä muutaman päivän.

Ja onnea vielä Mariukselle ihanasta nimestä!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea myös teidän pikkumiehelle loistavista nimivalinnoista!
Mikäs Cecilian toinen nimi onkaan?

Sweet Home Lystimäki kirjoitti...

Kiitos!
Cecilia Amanda. Amanda tulee miehen mummin puolelta ja Lionelin toinen nimi Armas mun mummin puolelta.