torstai 9. elokuuta 2012

Näin hankin tatuoinnin

Tämän tekstin julkaisua on nyt odotettu! Ennen ensimmäistä tatuointiani olin melko pihalla koko aiheesta, joten ajattelin kertoa kuinka prosessi omalla kohdallani eteni.

Osa ehkä muistaakin, kun haaveilin tatuoinnista täällä bloginkin puolella aikoinaan jo tekstissä Tattoos. Silloin oli päätetty jo paikka ja suurinpiirtein mitä tatuointiin tulisi. Pohdiskelin pitkään tuota piirtämis prosessia ja elin jotenkin käsityksessä, että kun varaat tatuointi ajan puolen vuoden päähän, sinne mennään sitten valmiin kuvan kanssa ja piste. Liikkeisiin sisään astuminen asiaa kysyäkseni tuntui vaikealta, koska muistan nuorempana olleeni ystävän mukana hänen kysellessään aiheesta ja vastaanotto tatuointiliikkeessä oli vähintäänkin jäätävä.

Tänä vuonna kuume alkoi taas nousta. Haluan yleensä kaikessa yrittämisessä kannattaa paikallista. (Mistäköhän johtuu =)). Tiesin, että niittytorille oli tullut tatuoija Parturi-Kampaamo Capellon yhteyteen. Niinpä kävelin kerran sinne kun oltiin Lion kanssa vaunulenkillä. Tatuoija pystyi hyvin juttelemaan samalla, kun teki tatuointia asiakkaalle. Kerroin jonkin verran suunnitelmistani ja hän pyysi lähettämään s-postitse mallikuvia, joita olin googlettanut. Tekstin kohdalla paljon fonttivaihtoehtoja pystyi selaamaan Dafont.com:sta.

Siitä se sitten alkoi. Menin viikon kuluttua katsomaan Tommin piirtämää kuvaa ja jännityksellä mietin vastaisiko se yhtään mielessäni ollutta kuvaa...


Sitten piti kotona tietysti yrittää piirtää kuva ensin läpi voipaperille ja kokeilla siihen vähän eri juttuja..Tuloksena pelkkää hirveän näköistä sotkua! Antaa siis niiden piirtää ketkä osaa.


Miehellä samaan aikaan menossa sama projekti. Hänen versionsa vilahtaa seuraavassa kuvassa..

 

Ja vielä ennen tuota sovittua tatuointi päivää laitoin Tommille sähköpostia, josko voisin tulla vielä käymään, että piirrettäisiin kuvaa vähän lisää. Mulla oli sellainen olo, että teksteihin halusin vielä pikkuisen lisää kiekuraa =) Lähes lopullinen kuva oli mulla siis muutamaa päivää ennen tatuoinnin tekoa.

Tatuointi päivänä jännitti pikkuisen. Miehen tatuointi tehtiin ensin, joten näin siinä vaiheessa, miten alkuperäinen piirrustus viedään siirtokuvana iholle. Siihen päälle varsanaista kuvaa sitten aletaan tekemään. Miehelle tehtiin kuvaa neljä tuntia. Mulle piti jäädä aikaa noin 2,5 tuntia, mutta koska kuulemma kestin niin hyvin (?) ja Tommilla oli mahdollisuus jatkaa, niin tehtiin loppupeleissä mun kuvaa 5h! Saan kuulemma prassailla vähän sillä, että oon kestänyt 5h tatuointia ja vielä kylkeen. Ja noin ensikertalaisena. No sattuiko? Ei oikeastaan, mikään paikka ei ollut toista kipeämpi. Tuntumaan alkoi siinä vaiheessa, kun kolme tuntia oli tehty ja kropan omat adrenaliini varastot tyhjenee. Sen jälkeen oli ihan sama, ollaanko kainalon alla vai pakaran päällä, kyllä se vähän tuntui. Veskissä kävin kerran ja hörppäsin nopeen kupin cappuccinoa. Ja kovasti yrityksestä huolimatta, kuva jäi silti vähän kesken! Eli paluu pöydälle koittaa vielä muutaman päivän päästä..Ja mä kun luulin saaneeni rusketusta tänä kesänä...?!

Me tässä Lion kanssa vielä vähän jännättiin, kumpi pöydälle menisikään ;)
 (Huomaa kävivarren kaunotar ja hirviö-tatuoinnit..Oli vähän Cecilian kanssa puuhaa.)

4 kommenttia:

Mama D kirjoitti...

No huh. Hattua nostan kun uskalsit ottaa noinkin ison tatskan kylkeen. Itse en ole uskaltanut ottaa kuin aika lihaisiin kohtiin. Melkein kolme tuntia nakutettiin pohkeeseen tatskaa ja en usko, etta olisin kestanyt kauemmin.

Sweet Home Lystimäki kirjoitti...

Voi, pitkä aika tuokin! Otitko itse suomessa vai ulkomailla?

Mama D kirjoitti...

Ulkomailla otin. Suomessa olen myos ottanut aika monta tatuointia. Tama nykyinen kotikaupunki on kuuluisa tatskakaupunki, satamakaupunki ku ollaan = merimiehet :)

Sweet Home Lystimäki kirjoitti...

Merillähän niitä opitaan =)

Mullakin on nyt oma saatu valmiiksi. Kuvia piakkoin tulossa!!