lauantai 16. heinäkuuta 2016

Avautuminen!

Hyppää suoraan kuviin, mikäli suuret pettymyksen tunteet eivät kiinnosta =)
Täällä on nyt kiire keksiä kaikkea muuta tekemistä ja ajateltavaa kuin talo tai muutto...

Lueskeltiin eilen tarkemmin kauppakirjaa ja suoraan sanottuna nyt on kusetettu olo %?#¤!
Olimme eläneet siinä kuvitelmassa, että myyjän viivästyskorvaukset alkavat, ellei hän ilmoita vähintään kuukautta ennen asunnon luovutuksen viivästyvän. Ja mitä vielä! Kauppakirjassa lukee täysin yksiselitteisesti, että myyjän on ilmoitettava vähintään kuukautta ennen uusi arvioitu valmistumisaika mikäli se muuttuu. Meillä se oli 30.6.2016. Käytännössä tuo tarkoittaa sitä, että pelkkä kirjallinen ilmoitus toukokuun loppuun mennessä siitä, että asunnon arvioitu valmistuminen olisi vaikka lokakuun lopussa olisi riittänyt!?! Meillä ei olisi ollut tähän mitään nokan koputtamista.

No onneksi sentään meille ilmoitettu päivä oli 28.7.2016. Tässä oli henkisesti valmistauduttu siihen, että tuo on ihan viimeinen takaraja muutolle. Mutta sehän nyt olisi ollut liian ruusuista! Kauppakirjan mukaan riittää, että myyjä ilmoittaa viipymättä (siis vaikka päivää ennen?!?), mikäli tuosta päivämäärästä myöhästytään. Tuo ilmoitus on viikko sitten tullut eli käytännössä siitä myöhästytään ja myyjän korvaukset alkavat vasta 30 päivää tuosta.

Kolmas merkittävä asia on, että aiemmin puhutut päivät ovat arvioituja valmistumipäiviä ja myyjän on ilmoitettava vähintään kuukautta ennen asunnon todellinen luovutus päivä. Tuota ilmoitusta emme ole saaneet. Hommahan menee niin, että meille ilmoitetaan viimeisenä mahdollisena ajankohtana tuo päivä ennen kuin korvausvelvollisuus alkaa. Eli 28.7 saamme ilmoituksen, että asunto luovutetaan 28.8. Ei korvauksia ja meille käytännössä asunto 2kk myöhässä.

Tiesimme oikein hyvin tähän projektiin lähtiessä, että ei koskaan kannata ostaa tällaista ns. "avaimet käteen" kohdetta. Silti teimme sen virheen, koska emme itse tiedä rakentamisesta mitään. Tiesimme etukäteen, että varsinkaan tältä rakennuttajalta ei kannata ostaa mitään, koska olimme seuranneet läheltä hänen aiempaa projektiaan. Silti teimme sen virheen, koska halusimme asunnon juuri täältä ja ajattelimme ettei tämä ainakaan huonommin enää voi mennä. Kun teimme kauppakirjat noin puolitoista vuotta sitten olimme sinisilmäisiä, emme lukeneet niitä tarkkaan ja emme varsinkaan voineet kuvitella että yhden talon rakentaminen voisi kestää 1,5 vuotta, kun meille puhuttiin valkaistuin kestosmile hampain noin yhdeksästä kuukaudesta!?! Asunnon myöhästyminen ei ole nyt tämän purnauksen syy, mutta muista asioista ei sen enempää.


Noh....Meillä on parketti...


...Meillä on laatat...


...Meillä on saippuasyvennytkset....


...Meillä on kaapit ja kalusteet...


...Meillä on terassi ja terassikaiteet....


Joten käytönnässähän talo on lähes valmis! Ainut vaan, että nyt siellä kaivetaan kaikki pihat auki, arvioitu kesto 30-60 työpäivää...

Ei kommentteja: